субота, 25. мај 2024.

Zašto su neki sajtovi bolji od sajtova konkurencije?

 


Putujete li često internetom tražeći informacije, proizvode ili usluge a ponekad i sajtove konkurencije? Verovatno ste naišli na neverovatan broj sajtova, ali samo neki od njih su vam se stvarno dopali i poželeli ste da se zadržite na njima.

Šta ih čini boljim od ostalih sajtova?

Otkrijte tajne stvaralačkog SEO teksta koji nudi sve što tražite i može da pomogne da vas bude bolji od sajtova konkurencije!

1. Originalni sadržaj je kralj (i kraljica)!

Zaboravite na kopirane tekstove i generičke opise. Bez obzira koliko vam deluju dobro. Nisu vaši i nisu originalni. Ne kradite jer pre će biti da ćete biti kažnjeni a ne nagrađeni zbog toga.


Zato što posetioci prepoznaju autentičnost i unikatnost. Zanimljiv i originalni sadržaj koji pruža relevantne informacije i rešava probleme čitalaca je ključ za dugotrajno zadržavanje pažnje. I stvaranje lojalnih posetilaca.

2. Funkcionalnost pre svega - navigacija bez greške

Zamislite da uđete u trgovinu gde ništa nije na svom mestu. Frustrirajuće, zar ne? Isto važi i za sajtove. Intuitivna i funkcionalna navigacija omogućava posetiocima da lako pronađu ono što traže, bez besciljnog lutanja. 

Postavite se u ulogu posetioca i sve će vam biti jasno. 

I sami volite sajtove na kojima se lagano snalazite i pronalazite ono što tražite.

3. Slika vredi hiljadu reči, a originalna slika vredi milione poseta!

Ljudski mozak daleko bolje procesira vizuelne informacije. Iskoristite to! Zamenite generičke fotografije sa originalnim snimcima ili ilustracijama koje će se izdvojiti i ostati zapamćene. Nekima od nas je baš bilo čudno kada je i Google otkupljivao vaše slike sa putovanja. 


Po maloj ceni a vama je imponovalo što zarađujete od Google. Niste svesni koliko je tek on zaradio plasirajući vašu originalnu sliku kao njegovu. Ne zaboravite, repriza je bleda kopija originala.

4. Pravite video zapise? Koliko imaju pregleda vaši video zapisi? Uvek ima prostora za bolje.

Kratki i informativni video zapisi mogu objasniti složene pojmove, prikazati proizvode u situacijama koje će ohrabriti vaše potencijalne kupce da više kupuju. Ili prosto vidoe zapise koji će vas jednostavno zabaviti.

Definitivno video je broj 1 na Internetu. Potrudite se da što više saznate kako da pravite video zapise i da koristite moć videa da poboljšate korisničko iskustvo. I da na taj način dostignete i prestignete sajtove konkurencije.

 


Jer kada pogledate ovaj video shvatećete da je u njemu i kroz njega odrađen vrhunski internet marketing koji za vlasnike sajta stvara prevagu u odnosu na sajtove konkurencije.

5. Podcast - savremeni medij za savremene korisnike

Nekada ne možete da gledate video. Ali možete da slušate podcast. Da li ste ikad slušali podcast dok ste vežbali ili putovali? Ovaj format omogućava pristup sadržaju i u najneobičnijim situacijama ili tako svakodnevnim kao što je vožnja autom

Pokrenite svoj podcast i pružite korisnicima još jedan način da vas slušaju i da ih približite svojim uslugama, proizvodima i svom brendu.

6. Vesti sa sajta - budite u koraku sa događajima u vašoj branši!

Delite li relevantne novosti iz vaše oblasti potencijalno jakim internet portalima ili  drugim medijima poput TV ili radija? Sekcija vesti na sajtu pokazuje da ste aktivni i posvećeni pružanju korisnih informacija posetiocima. 




Takođe, vesti mogu privući pažnju medija i podići vaš ugled a pre svega povećati poverenje posetilaca u vaš brend. Neuništivi RSS je odavno način da se povežete sa ostalim kanalima marketinga.

7. Blogovi - neiscrpan izvor korisnih informacija

Blogovi su fantastičan način da se povežete sa publikom i pokažete stručnost u vašoj domeni. Uz pomoć prijatelja kao što je AI, danas može baš puno toga da se počini sa blogovima na sajtu. Ali i šire.

Ne budite sebični i ne plašite se da otkrivate vaša znanja i iskustva.




Delite savete, trikove, zanimljivosti i odgovarajte na česta pitanja kroz informativne i korisne blog postove. I budeti korisni za one koji se takođe bave vašom oblašću i delatnošću. Ugledajte se na blogove koji imaju visoke rejtinge kod konkurnecije i koji su nezaobilazno mesto vaše konkurencije.

8. Mapa sajta - neka vas put vodi do cilja!

Imate veliki sajt? Mapa sajta je kao GPS za posetioce. Omogućava im da se brzo i lako kreću kroz sve vaše stranice i pronađu ono što traže bez lutanja. Neki tako vole pa ugodite im.

Šta to pročitasmo u ovom tekstu?

Ko je hteo da shvati imao je šta i pročitati. Nismo pobrojali sve što znamo i mislimo da je korisno da vaš sajt bude bolji. Ali neke od važnih činilaca za uspešan sajt smo pokušali da osvetlimo na jedan drugačiji način. Uključivanjem predloženih elemenata u svoj SEO plan za sajt, stvorit ćete sajt koji je više od obične web adrese ili lične karte. 




Mali akteri koji su kreativni mogu pobediiti velike igrače na Internetu. Da, to je istina. Danas imate priliku da sami kreirate virtuelno okruženje koje je informativno, angažujuće i lako za korišćenje, a to je ono što čini jedan sajt zaista boljim od drugog

Imate i vaše predloge ili iskustva kako kreirati sajtove da budu bolji od konkurencije? Podelite ih sa nama kroz vaše komentare.

Slike: Gemini AI

 

9 коментара:

  1. Da, sve kako struka kaze ali ipak nije to bas tako jednostavno.

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман26. мај 2024. 08:26

    Evo mog iskustva. Korisnik je broj 1. i kalkulacija je jasna. Sve se prilagodjava njemu. Korisničko iskustvo bi moralo biti u fokusu dok dizajnirate svoj sajt i stranice. Ako uspete da navigaciju na sjatu realizijujete da bude jasna i brza, čista i logično organizovana imaćete sajt više nego bolji d sajtova konkurencije.

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман26. мај 2024. 08:36

    Dobar sadržaj je osnova, ali i navigacija kroz sajt, to definitivno. Svaka čast za tekst!

    ОдговориИзбриши
  4. Da, sadrzaj treba da bude bas ono sto posrtilac trazi. A to je kvalitetan sadržaj i to je kljuc za dobro rangiranja vaše web stranice. I da, jednom postavljen tekst ne treba da bude mrtav i zaboravljen. Redovno ga revidirajte i aktuelizujte.

    ОдговориИзбриши
  5. Mali sajtovi sa malim budzetima imaju male sanse da pobede vece sajtove. To je pravilo, ima izuzetaka ali oni su samo izuzeci. Budzeti su kljucni za nastup na Internetu jer i kreativnost malih ima cenu.

    ОдговориИзбриши
  6. Odlican video za dentalimplante!

    ОдговориИзбриши
  7. Анониман29. јун 2024. 16:00

    da ne poverujes .. neki tamo skrajnut blog a tekst mrak :) BRAVO!

    ОдговориИзбриши