субота, 27. фебруар 2010.

Kako do prve stranice Google-a?


Lako, teško, srednje, nikako, na neki način. U Srbiji je popularno zvučati i govoriti politički. Ipak, bogati vlasnici Google-a nisu bogati slučajno, meni liči da su imali nameru da naprave dobar, biznis.

Dakle, kako bogatstvo nisu stekli "na lutriju" napravili su i razvijaju sistem koji remeti mirne snove mnogima, recimo Microsoft-u i koji ima svakodnevno uvećava slavu i bankovne račune.

Dakle, nameće se logika da taj rejting sajtova koji je nametnuo Google nije baš tako haotičan i nelogičan i neuhvatljiv. Koje to sajtove favorizuju vlasnici Google-a?

Očekivano, sajtove koji si "optimizovani sajtovi" i na kojima se korektno radi SEO. I pored njih one što imaju para za jednokratna i višekratna bacanja, čuvene ljubitelje adwords-a.

Dakle, možemo i redom. Od njive do trpeze, dugačak je put, rekao bi nekada Zaharije Trnavčević.

I ako što za njivu važi, ako se dobro ne obradi, pripremi, ne prehranjiva, opslužuje, ni žetva neće biti kao šti bi vlasnici sajta hteli.
Ovaj tekst, kao i većina drugih na ovom blogu, prevashodno je namenjen poslovnom svetu koji još nije dovoljno istražio dubine Internet-a tako da će mali izleti u providne asocijacije biti uobičajen način pisanja.

Dakle ono što vlasnike posebno zanima, iskreno i mene kod mnogih stvari kada se daju novci jeste cena takvog zadovljstva.
prvo da definišemo zadovljstvo.

U ovom slučaju zadovoljstvo je sajt na dobrim pozicijama za bitne fraze poslovanja na glavnim pretraživačima, pre svega, Google-u.

Cena izrade sajta i naravno optimizacija sajta kako u fazi izrade tako i posle njegovog puštanja u rad je jedna od večitih tema na Internet-u.

Kako je proceniti da ne bi ste platili previše ili da da bi ste znali uopšte da li se upustiti u taj prestižan posao?

Ne sumnjamo da znate osnovne računske operacije, kao što su sabiranje i oduzimanje. Pratite ulaganja i da li su takva da ih pokrivate prihodima sa sajta i još usput ponešto i zaradite, da ne kažem profitirate i eto te složene kalkulacije koju treba da savladate i koju naravno, treba da primenjujete.

Deluje prilično jednostavno ali za informaciju i jeste tako.

2 коментара:

  1. Za svaku pohvalu toliko sajtova na prvim stranicama sve pohvale.
    optimizacija

    ОдговориИзбриши
  2. Kako mogu primetiti Google je veoma
    rigorozan u pogledu pracenja sajtova na stranicama Google-a i ne dozvoljava zloupotrebe prilikom pozicioniranja sajtova.
    Optimizacija sajtova

    ОдговориИзбриши