среда, 30. јун 2010.

Prva strana ili jedno od prva tri mesta na Google


Nekako je lakše kada se ova naša optimizacija, ili čuveni SEO, ili borba za pozicije na glavnim pretraživačima može potkrepiti primerima.

Od nedavno radimo i projekat optimizacije za sajt Selidbe Milošević.

Kada smo preuzeli sajt mogli smo da konstatujemo da je bilo dosta prostora za njegovu nadogradnju, pre svega u sadržajnom smislu. Takođe, sajt je imao jako malo povratnih linkova, nije bio na socijalnim mrežama, You Tube.

Naravno, puno toga se uradilo i kao rezultat toga Google je vrednovao taj rad i pozicionirao ga na mesto u SERP (rezultatima organske pretrage) za pristojan broj ključnih fraza.

Kao što rekosmo primeri pokazuju mnogo više od teorije, a kada su uspešni kao ovaj jednostavno naš posao, posao optimizacije sajtova za pretraživače, ili SEO, se iskazuje u punoj moći i snazi. 

Za one koji još nisu sigurni preporuka je da pogledaju referenc listu za pojam optimizacija sajta, firma je TeshaDesign, i uvere se da treba da krenu sa optimizacijom ključnih fraza vezanih za svoje poslovanje.

3 коментара:

 1. Pregledao sam sajtove na internetu koji se bave optimizacijom sajtova i dovodjenjem sajta na sto bolje pozicije na Googl stranicama ali nisu
  bas uspesni mada rade jake firme.
  Sve pohvale za vas.
  optimizacija

  ОдговориИзбриши
 2. Ovaj internet je cudo hoces sajt
  narucis,hoces reklamu imas je a
  ti sedis pored racunara i pratis
  sve to.Zar nije super.
  Web dizajn

  ОдговориИзбриши
 3. Pregledam sajtove na stranicama Google-a pa me interesuje koliko
  je vremena potrebno od izrade sajta pa do dovodjenja na prve stranice Google-a.
  Ako se zna da je konkurencija velika
  potrebno je uloziti veliki rad i znanje.
  Optimizacija sajtova

  ОдговориИзбриши